Vähän makaamaan

Nyt on ihan kauhea Suomi-kaipuu päällä. Se alkoi itsenäisyyspäivän tienoilla, vahvistui lätkäkarkkien ajattelemisesta ja raivoaa nyt täysin hallitsemattomasti.

Joulu jo melkein päällä ja mä vielä täällä käkikellojen pauhussa!

Tai no pauhussa ja pauhussa. Ei niitä täällä nyt suorastaan tauotta kuule. Meidän kotona esimerkiksi ei koskaan. Mut väärässä maassa olen!

Tulis jo tiistai!

Ikäväni ilmenee koko ajan huolestuttavammilla tavoilla. Eilen meillä esimerkiksi kävi vieraita syömässä. Energiataso oli vierailun aikana melko korkealla. Meno oli juuri sellainen kuin mieheni sukulounailla joissa kuka tahansa voi seota ja huutaa brlämbrrrrrbrbrbr uuniperunalleen eikä kukaan lotkauta korvaansakaan.

Sitten mä, illan emäntä hymyilin ystävällisesti vieraille ja hipsin omaan huoneeseeni.

Omaan sänkyyn.

Vähän makaamaan. Viideksi minuutiksi.

Tuli vain sellainen tunne. Että jos mä en nyt saa vähän rauhaa ja hiljaisuutta niin mä teen jotain mitä kukaan ei koskaan ole tehnyt diplomaattiperheillallisilla.

Omaan sänkyyn makaamaan on satavarmasti juossut monikin diplomaatinrouva elämänsä varrella. Enemmistö luultavasti! Ei mikään iso juttu. Normipäivä. Normikohtaus. Normirouva normisängyssään normit viisi minuuttia poski peitossa.

Tuli vaan tunne et on pakko löytää vähän hiljaisuutta. Päästä mökille. Jäälle! Leikkimökkiin. Tai jos edelliset ei mahdollisia, omaan sänkyyn. Viideksi minuutiksi vain!

Rauhaa ja hiljaisuutta. Sellaista mä rankan muuton jälkeen eli nyt just, nyt just tänään tarvitsisin. Sellaista just todella todella suomalaista rikkumatonta hiljaisuutta kuin esimerkiksi Turku-Helsinki -InterCityssä klo 09.03 tiistaiaamuna oli se täynnä tai tyhjä.

Olisko kellän Geneven lähistöllä lainata tiistaihin asti?

4 kommenttia artikkelissa “Vähän makaamaan

 1. Tiedän tunteen, väärässä maassa tuntuu itsekin olevan tällä hetkellä! Onneksi mullakin tuo sama tiistai maagisena päivänä siirtyä joulun viettoon – ja sehän on jo huomenna!

  Sen sijaan tuo hiljaisuus… Mä olen matkustanut tuolla junalla (tosin Helsinki-Turku), ja oli kyllä jotain aivan muuta kuin hiljaista, kun yritin nukkua. Asiaan saattoi vaikuttaa, että olin päätynyt siihen vaunuun, missä on lasten leikkinurkkaus. Virhe!

  Tykkää

  • Hei miten multa on jaanyt taa vastaamatta! En tajua – sorry! Kiitos nyt jalkijunassa kivasta kommentista. Ehka se on sit vain se Tku-Hki -suunta rauhallinen?😄Hauskaa uuttavuotta teille ja tulehan taas!

   Tykkää

 2. Lainata sitä turku-hki intercity junaako? 🙂 Sori, hirveässä jet-lag:issä luen tätä. Aivot ei oikein toimi (ei sitä että ne toimisi muutenkaan, mutta etenkin nyt tuntuu kuin aivojen tilalla olisi kaksi hapankorppua). PS. Huomista ei tarvitse enää kauaa odottaa – Hyvää Suomen lomaa!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s