Diplomaatti ja Törppö kutsuilla

 

Mieheni ja minä koemme hänen työhönsä kuuluvat juhlavastaanotot, illalliset ja kissanristiäiset melko eri tavoin. Onhan mieheni synnynnäinen ja myös palkattu diplomaatti ja minä vain tällainen tavallinen törppö.

Kaksitoista vuotta diplomaatin rinnalla on toki hionut törpöstäkin terävimpiä kulmia niin, että ehkä olen nykyään pikemminkin jonkinlainen tylppäpäinen kartio kuin täysi törppö? Tässä nyt kuitenkin muutama löyhästi tositapahtumiin perustuva skenaario tai kauhukuva, aivojeni arkistosta nimeltä Diplomaatti ja Törppö kutsuilla. Toivottavasti nautitte! Kippis ja lämpimästi tervetuloa!

20150131_114951 (3)

Illallisvieraat soittavat ovikelloa 45 minuuttia etuajassa.
Törppö huutaa älä perkele päästä niitä sisälle, mulla on tukka märkänä! Diplomaatti rientää ovelle, toivottaa vieraat tervetulleiksi peremmälle ja avaa shampanjapullon. Törppö föönaa raivokkaasti tukkaansa makuuhuoneessa ja miettii missä pirussa se mekko on, kohta munakello soi, olisi sittenkin pitänyt pysytellä yläasteaikaisen poikakaverin kanssa ja mopoilla maalla hamaan hautaan!

Diplomaatti ja Törppö eivät tunne suurelta juhlavastaanotolta ketään.
Diplomaatti etenee väkijoukon läpi iloisesti kätellen kuin kaunopuheinen sähkövatkain. Hän löytää yhteisiä kiinnostuksen kohteita, kuulee kuumimmat komiteajuorut, tapaa samanikäisten lasten vanhempia, painaa mieleen ihmisten elämäntarinat ja urakäänteet. Törppö katselee ympärilleen ja ajattelee onpa paljon ihmisiä. Tosiaan, tosi paljon ihmisiä täällä! Vau.

Kutsut ovat palatsissa.
Törppö tuijottaa kattomaalauksia ja kultauksia pää kenossa ja suu auki. Diplomaatti tapaa tällä välin Kuninkaan, Kuningattaren, Paavin ja Metallican.

Kutsut ovat edustuston päällikön residenssissä eli edustusasunnossa.
Diplomaatti on kuin kotonaan. Törppö hikoilee ajatellessaan että tällä asuessa ei saisi koskaan, siis koskaan, läikyttää yhtään kaakaota. Ei mihinkään. Siis yhtään!

Illallisilla puhutaan ulkopolitiikasta.
Diplomaatti ja hänen kollegansa puhuvat toistensa suuhun innosta hehkuen kuitenkin vältellen minkäänlaisten mielipiteiden esittämistä. Heidän välissään istuu vaitonaisia törppöjä, puolisoita. Jos Törpöllä on oma mielipide, hän puristaa kauhuissaan suutaan kiinni. Ettei mielipide vain vierähtäisi pöydälle kuin eilinen karvapallo kissan suusta. Siinäpä vasta kansainvälinen skandaali!

Jos Törpöllä ei ole mielipidettä, hän miettii onko ulkopolitiikka yleisluontoista small talkia vai erikoisaihe. Voisiko yrittää kysyä, katsoiko kukaan muu eilisen Kadonneen jäljillä? Eivät ne kuitenkaan katsoneet. Mut hei, Euroviisuthan on jo puolen vuoden päästä..!

Illallisilla tarjotaan outoa ruokaa.
Mitä oudompaa ruokaa, sitä haltioutuneemmin diplomaatti sitä kiittelee. Törpön mielestä kyllä hyvä on hyvää ja outo on outoa.

Lounaskutsujen päätteeksi isäntä soittaa kasetilta puoli tuntia itse säveltämiään sielunmessuja.
Diplomaatti fiilistelee ja ihastelee. Törppö toivoo, että ikkunan takana on palotikkaat. Pudotusta on nimittäin muuten jonkin verran, ja kuiteskin perheenäiti jo sentään!

DSC_0253

8 kommenttia artikkelissa “Diplomaatti ja Törppö kutsuilla

  1. Hahaa, loistavaa! Tunnistan itseni Törpöstä, vaikka yritän kovasti olla enemmän Diplomaatti, se kun auttaisi työelämässä. Erityisesti jos joku voisi tulla mulle pitämään koulutuksen aiheesta ”kuinka esitellä itsensä sulavasti tuntemattomille cocktail-tilaisuudessa” niin arvostaisin. Nyt liian usein piiloudun cocktailini taakse ja yritän epätoivoisesti etsiä sitä yhtä tuttua kollegaa, johonkin se katosi…

    Liked by 1 henkilö

    • Aah, tuo on viheliäisintä! Mä en tajua miten mies nauttii moisesta. Mut sillä ei tosiaan ole mitään ongelmaa mennä yksin vastaanotolle jolla on satoja tuntemattomia ihmisiä ja ruveta esittäytymään. Monessa työssä tuo on hyvä taito, mutta en usko että se monellekaan suomalaiselle ihan selkäytimestä tulee. Eihän meillä puhuta vieraille koskaan eikä missään tilanteessa! Palomiehelle ehkä joku jäykkä kiitos vihdoin turvassa parkkipaikalla, mut muuten mitä sitä nyt vieraille pölisemään?:b

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s