Eleganssi

20150529_113912 (2)

Minulla on todella elegantti alakerran naapuri. Onneksi minulla on myös toinen naapuri, jonka kanssa dissata turhaa eleganssia. ”Ei oo mun juttu”, linjasi ystäväni. ”Ei munkaan”, vastasin. Sitten säikähdin aika lailla, koska hän alkoi yskiä aika rajusti. ”Oletko kunnossa?” hätäännyin. ”Joo, nielaisin vain kärpäsen.” Kuulema se ei välttämättä tosin ollutkaan kärpänen. Mutta todennäköisesti oli. Ei voi tietää.

Eleganssia!

Eilen vietin elegantin iltapäivän valkoiset pakarat vilkkuen tuttavan puutarhassa. Siellä oli syvä uima-allas ja mulla kolmevuotias täysin uimataidoton lapsi sekä viisivuotias uimaan opettelija. Kaksi muuta äitiä keskustelivat elegantisti kuistilla koko iltapäivän. Minä häärin ja pyllistelin heidän edessään puolialasti kirkuen aina kun kukanmuotoinen sadettaja ruiskutti pehvaani. Eli aika usein.

Eleganssia eleganssia. Pomminvarmaa tyyliä, sulavaa linjakkuutta ja pidättyvyyttä – sellaista on turha odottaa meikäläiseltä. Tykkään hieman kirota viikonlopun kunniaksi, ja käyttää rantakassina automarketin muovikassia. Se CarreFourin uudelleen käytettävä iso pussi on helkkarin kätevä kun siinä on se litteä pohja! Entä sitten jos siinä on kyljessä se hieman kuolleen kalan kuva? Olenhan menossa rannalle! Siellä järvessä niitä kaloja uiskentelee! Eläviä ja kuolleita! Tuo kassi on luonnollinen valinta. Ajaton. Elegantti.

Just kuten mä!

9 kommenttia artikkelissa “Eleganssi

 1. Juuri näin 😆😆 Ne istuskelevat rouvat eivät taatusti edes punoittaneet auringosta. Meikäläiseltä on kesäkeleillä eleganttius kaukana, kampaus latistuu ja meikit valuvat poskille! Siis ihan samoin kuin talven viimoissa 😕 Automarkettien kassit ovat ihanan monikäyttöisiä, iso peukku niille 👍

  Tykkää

  • Hei kaima, kiva kun löysit blogini ja kiitos kommentista!:) Sveitsissä vaikuttaa eleganssi olevan aika keskeinen juttu, ainakin täällä Ranskan rajamailla! Mä haen silti lapset tarhasta kumppareissa, kangaslenkkareissa tai varvastossuissa. Korkkarit on niin hankalat kiipeilytelineessä, pulkkamäessä, futiksessa tai rannalla – ja olis varmasti kesäleirilläkin! 😀

   Tykkää

 2. Ihanan elegantti teksti 🙂 Eleganttius näissä lämpimissä maissa on kyllä puolet vuodesta kateista jo sen takia että hiki liimaa hiukset otsaan ja poskiin ja valuttaa ripsarit ties minne. Mehän ollaan vaan viattomia uhreja siinä 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s