Kuin normaalit ihmiset

Suomi-koululla on meneillään jännittävä viikko. Lukuvuoden ensimmäinen!

DSC_1060

Kovasti odottamani ensimmäinen oma opetustunti on pian edessä. Kutkuttaa. Suunnittelu käy hurjana.

Kansainvälisessä päiväkodissa eletään jännittäviä aikoja myös. Tänään 5-vuotiaani ryhmällä oli ensimmäiset ranskankieliset iltapäivätunnit. ”Miten meni ranskanryhmässä, kulta?” utelin. ”Mä istuin ja kuuntelin, mutten mä ymmärtänyt yhtään mitään.”

20150913_172850 (2)

Niin. Niinpä rakkaani. En mäkään useimpina päivinä ymmärrä yhtään mitään. Istun, seison ja kuuntelen ympäri Geneven kanttoonia, enkä ymmärrä oikeastaan mitään.

Tuntuu pölöltä. Tuntuu nololta. Haluan kotiin.

Sitten hiffaan. Jaa mun lapset? Ei ne ole nuo tuolla hengenvaarallisessa soramontussa. Mun lapset on nuo tuolla esimerkillisesti potkulaudoillaan asfalttiradan takakaarteessa.

Tuntuu hyvältä. Hokasin! Osasin. En olekaan niin pölö kuin miltä näytän. Lapsetkin terveyttä edistävissä puuhissa tänään.

Varmasti pojallenikin on ranskankielisiä onnistumisen kokemuksia vielä joku iltapäivä tiedossa. Mutta ei pikku hetkeen vielä kuitenkaan. Siihen päivään asti ajattelen taas päivittäin: Mitä me on menty tekemään.

Miksei me voida asua aloillamme kuten normaalit ihmiset?

4 kommenttia artikkelissa “Kuin normaalit ihmiset

 1. Ihana teksti ja mä niiiin samaistun teidän tilanteeseen. Joskus sitä tuntuu, että miksi mulla ei vaan voisi olla sitä normaalia elämää? Tän ainaisen muuttamisen sijaan? Vaikka onhan tässä etunsa, mutta silti. 🙂 Terkut Bilbaosta sinne Sveitsiin!

  Tykkää

 2. Hei Lena ja kiva kun kävit! Oletteko tekin sarjamuuttajia? Huomasin kivasta blogistasi, että olette muuttamassa pian Saksaan? Onnea muuttoon! Toivottavasti pääset sujuvasti uuteen arkeen kiinni. Mulla meni Geneveen muutettaessa puoli vuotta, mutta nyt on jo oikein hyvät fiilikset. Jospa täällä nyt maltettaisi joku vuosi vielä pysytellä… 🙂

  Tykkää

 3. Tutunnäköistä materiaalia kuvassa.. Meillä Gran Canarialla alkaa Suomi-koulu vasta ensi viikon lauantaina eli vielä on viikko aikaa valmistella juttuja. Itselläni alkaa toinen vuosi opettajana pienten ryhmässä, joten homma sujuu jo melkein rutiinilla. Viime vuonna lähdin puuhaan ihan ”puskista” kun selvisi, että kouluun tarvitaan uusi opettaja kasvaneen oppilasmäärän takia. Ja kun oma tyttö oli koulua aloittamassa niin samallahan sitä itsekin lähdin toimintaan mukaan. Tsemppiä koulun aloitukseen!

  Tykkää

  • Hei kiva kun poikkesit ja jätit puumerkin! Onnea uuteen Suomi-koululukuvuoteen sinne lämpimään! Mä olen uusi Suomi-kouluope, eli eka ihan oma tunti oli nyt männä viikolla ja hienosti meni. Olin tosin saanut valmistautua ja suunnitella ja harjoitellakin jo – sulla taisi olla pienoinen tulikaste vuosi sitten?:) Onnea ekalle tunnille ja tulehan taas moikkaamaan?

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s