Portinvahti

Kiitos, ihanat, novelliharjoituksen kommenteista! Siinä kävi tietysti niin, että teksti alkoi näyttää kauhealta julkaisemisen jälkeen, joten poistin sen. Olen tosi otettu kuitenkin, että olitte jaksaneet lukea ja kommentoitte kauniisiti. Mä muistan ne kommentit, vaikkei niitä enää blogissa näykään.

Sittemmin mä olen uiskennellut ihanissa kirkkaissa vesissä yhden uuden vapaaehtoisprojektin parissa. Sain tilata kahdelta upealta brittikustantamolta yli 200 päiväkoti-ikäisten kirjaa myyntiin koulumme kirjamessuille. Tätä ei ehkä tajua muut kuin kaltaiseni kajahtaneet lastenkirjaharrastajat, mutta lastenkirjakatalogien plärääminen on kyllä ihan parasta herkkua noin hommana. Lastenkirjoissa kun on melkein kaikkea: tarinoita, taidetta, tietoa, tunnelmaa ja suuria tunteita. (Kirjoitin melkein kaikkea, koska Romanovien viimeisiä hetkiä niissä ei käsitellä, eikä yleensä muidenkaan. Eikä seksiä.)

Lapsille tiedekin pitää esittää taiteen kautta, eli tietokirjojenkin pitää olla kauniita. Salaperäisyys on tärkeää tai sitten pitelemätön huumori. Ja värit. Etenkin ne! Tiesittekö muuten, että vauvoillekin on sekä tieto- että satukirjoja?

Tämä pikku homma sopi mulle kuin nenä päähän. Mä oon tiukka portinvahti.

Todella todella tiukka.

Mä tilasin meille kotiin taas laatikollisen kirjoja.

Mies, jos luet tätä: Se oli vahinko! Kompastuin pimeässä puukenkiin ja puuhevoseen. Löin puupääni puusohvannurkkaan ja olin sekasin.

Mä teen niille tilaa. Roudaan vielä lisää kirjoja kellariin. Mä maksan ne eläkkeestäni viimeistään (huomioithan myös koulualennuksen!). Muutan ne omin käsin vuonna 2018. Leikitän, syötän ja vien kävelylle viidesti päivässä satoi tai paistoi.

Kunhan saan pitää ne. Ne kaikki. Ja jos saan jommankumman pojan vielä joskus kiinni, luen ne niillekin.

 

2 kommenttia artikkelissa “Portinvahti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s